Reis aan boord

Hoe belangrijk is de reis aan boord voor jou? Er zijn drie verschillende klasse waarin je kan reizen bij de Eurostar:

  • 1ste klas, ook wel Comfort en Premium genoemd
  • 2de klas, ook wel Standard genoemd

Zoals bij vele reismogelijkheden is bij de Eurostar naar Parijs ook de Comfort 1 luxer dan Comfort 2. De voordelen van Comfort 1 zijn:

  • U heeft meer ruimte voor de benen of overige spullen op de vloer
  • De stoelen zijn breder
  • Er wordt catering bij de zitplaats aangeboden met drankje, snack of hoofdmaaltijd
  • Er is een stopcontact aanwezig om o.a. uw telefoon of laptop op te laden
  • Gratis WIFI wordt aangeboden
  • Dagbladen worden aangeboden
  • Voor aankomst in Parijs kan er in de trein een taxi gereserveerd worden
  • Gratis toegang tot de Lounges op de treinstations waar de Eurostar vertrekt/aankomt in Nederland

Wifi en Le Salon

Alle treinrijtuigen hebben wifi. Dit is een gratis mogelijkheid in de klasse Comfort 1 en ook voor het SEMI-FLEX tarief in de klasse Comfort 2. Tegen betaling is het ook mogelijk voor de overige Comfort 2 passagiers.

Wilt u nog luxueuzer reizen in de trein? Dan kunt u ook reizen in Le Salon. Deze biedt extra comfort en privacy om met 2 tot 4 mensen te vergaderen of rust door te werken. Comfortabele brede stoelen, grote tafel, elke stoel eigen stopcontact en catering wordt met voorrang gegeven. Het is het meest geschikt voor zakelijke reizigers maar ook voor het gezin om ongestoord samen te zijn en te genieten van de treinreis.

Overige informatie

Heeft u een mobiliteitsbeperking dan kunt ook ook gewoon met de Eurostar reizen. De treinen en de treinstations bieden speciale voorzieningen. Voor de stations geldt: 48 uur voor vertrek aanvragen via telefoonnummer 030 – 235 78 22. In de trein zijn er twee plaatsen beschikbaar in de klasse Comfort 1. Dit heeft een speciaal tarief. De breedte van de deur is 70 centimeter. Een scootmobiel is niet toegestaan.

Er mogen twee grote bagage en 1 kleine handbagage meegenomen worden. Er zijn bagagerekken in de rijtuigen. Er dient een label op de bagage bevestigd te zijn met uw volledige naam er op. Ook kinderwagens, vouwfietsen, ski’s in hoes, muziekinstrumenten etc. dienen daar opgeborgen te worden. Er kan een boete van 30 euro gegeven worden als de regels niet nagevolgd worden.

Het is mogelijk om een fiets mee te nemen op weg naar Parijs in de Eurostar. Echter dient wel het voorwiel gedemonteerd te worden en de fiets verpakt in een fietshoes.

Er mogen huisdieren met de treinreis mee als ze vervoerd worden in een kooi of mand die niet groter is dan 55 x 30 x 30 centimeter. Bij de ’trainmanager’ kan er een treinticket gekocht worden van 30 euro per enkele reis. Blindengeleidehonden mogen gratis reizen.

 

Share Button