Trein naar Nice

Reis met de trein naar Nice! Het prachtige zuiden van Frankrijk ontdekken na een ontspannende rit in de trein. Hoe kom je er en wat moet je weten?

Route Nederland naar Nice in Frankrijk

Vanuit Nederland kan je vanaf ieder treinstation in Nederland de reis starten. Belangrijk is het om met de nationale trein dan eerst naar Amsterdam CS, Schiphol of Rotterdam CS te reizen om daar de Eurostar (voormalig Thalys) of IC Brussel te nemen. Afhankelijk van je keuze zal je in Brussel en/of Parijs moeten overstappen. Vanuit Brussel of Parijs reis je dan verder met de TGV naar Nice. Er zijn meerdere mogelijkheden naast de 2 bovengenoemde opties maar deze lichten wij nog even toe.

trein naar nice

Treinreis optie 1

handige feiten

Reis met de Eurostar vanaf de stations Amsterdam CS, Schiphol of Rotterdam via Antwerpen CS en Brussel met de trein naar Parijs. De reisduur is ongeveer 3:15 uur. Je arriveert op Paris Nord. Je zal dan met de nationale trein naar een ander treinstation in Parijs moeten reizen. De trein tussen de twee treinstations in Parijs (Nord naar Lyon) dient u zelf ter plaatse te kopen. De reis gaat dan vanaf Paris Nord RER naar Paris Gare de Lyon via Paris Lyon Banlieue. Deze treinreis duurt iets meer dan 20 minuten. Het laatste deel van de reis van Parijs Gare de Lyon naar Nice Ville duurt ongeveer 5 uur en 37 minuten. Deze treinreis is het snelst en vaak ook het goedkoopste als je op tijd boekt. Voor de goedkopere treintickets geldt namelijk een beperkte beschikbaarheid. Bovenstaande reis is gestart in Amsterdam.

Treinreis optie 2

Deze optie duurt er zo’n 2 uur langer over en qua prijs iets stabieler (vanwege de IC reis naar Brussel) maar ongeveer net zo duur als optie 1. Het is wel een stuk handiger als je vanuit het zuiden of oosten van Nederland moet vertrekken. Dan kan je namelijk gemakkelijk met de IC naar Antwerpen of Brussel reizen i.p.v. via Amsterdam, Schiphol of Rotterdam. Als we wederom in Amsterdam starten dan reizen we met de IC naar Rotterdam CS om daar over te stappen richting Roosendaal. Van Roosendaal naar Antwerpen-Berchem om daar wederom over te stappen naar Brussel-MIDI. Eenmaal in Brussel aangekomen met de TGV naar Nice. Afhankelijk waar je vandaag vertrek zal dat de reisduur bepalen. Vanaf Brussel reis je met de TGV in zo’n 8 uur en 20 minuten naar Nice Ville.

Treintickets Nice

voordelen van reizen met de trein naar nice

Optie 1: Het treintarief is opgebouwd uit 2 prijzen. De eerste is vanaf een Nederlands treinstation naar Parijs-Noord en de tweede vanaf Parijs Gare de Lyon naar Nice Ville. De trein tussen de twee treinstations in Parijs (Nord naar Lyon) dient u zelf ter plaatse te kopen. De reis gaat dan vanaf Paris Nord RER naar Paris Gare de Lyon via Paris Lyon Banlieue. Vanaf 78 euro per enkele reis kan je van Amsterdam naar Nice reizen. Reis je in eerste klas dan kan dat vanaf 141 euro. Deze twee tarieven zijn beide zonder flexibiliteit. Wil je deze wel dan gaat uiteraard de prijs omhoog. Je hebt dan natuurlijk wel de mogelijkheid om bijvoorbeeld je ticket kosteloos te annuleren of om te zetten.

Optie 2: Ook dit tarief bestaat uit 2 prijzen. Het eerste gedeelte met de IC naar Brussel en het tweede deel van Brussel naar Nice. Tickets met de TGV vanaf Brussel zijn er al vanaf 59 euro per enkele reis. De prijzen met de IC staan vast en dus niet variabel en vanaf ieder station verschillend.

Share Button